fbpx

Brugervejledning

Dorsch Logo
+45 30 54 44 55
info@dorschhome.dk
 

VEDLIGEHOLDELSES-OG BRUGSANVISNING AF KERAMISKE PRODUKTER

1.VARMEINDSTILLINGER

En meget vigtig detalje omkring keramisk belægning er at der ikke er behov for, at skrue helt op for varmen under tilberedning af maden. De bedste resultater opnås ved tilberedning af maden ved en lavere varme end det man normalt kan være vant til med andet materiale. Overophedning sker hyppigst ved, at fedtstoffer bliver for varme. Hvis olien bliver for varm kan den brænde fast ovenpå non-stick belægningen. Belægningen kan af denne årsag forringes hurtigere og slipeffekten vil reduceres. Hvis madvarer begynder at klistrer sig til belægningen, er det et tegn på, at slipeffekten er blevet påvirket, fordi stegepanden er blevet overophedet. Dette er ikke en fejl ved produktet, men fremkommer ved brug af for høj varme.

2. BRUG AF FEDTSTOF

Vi anbefaler altid at bruge en smule fedtstof, hvis maden ikke i forvejen indeholder fedtstoffer.

3. FORLÆNG LEVETIDEN

For at opnå en længere levetid på gryder/pander anbefales det, at man undgår brug af metalredskaber eller skarpe genstande. Ved brug af dette risikere man at der forekommer små nedskæringer i belægningen, hvor mad og olie kan sætte sig fast med tiden. Træ-, silikone-og nylonredskaber er alle materialer som vi anbefaler at benytte til den keramiske belægning for at opnå de bedste resultater på længere sigt.

4. RENGØRING OG OPBEVARING

Det anbefales at man lader gryden/panden afk øle helt inden vask, for at undgå termisk st ød. Selvom man godt kan sætte produkterne i opvaskemaskinen, anbefales det ikke. Ved brug af maskinopvask, kan der forekomme afsmitning fra bunden da maskinopvaskemidler angriber aluminium. Dette forårsager misfarvninger på belægningen med tiden. Vi anbefaler at der opvaskes i hånden med varmt sæbevand og en bl ød svamp for at sikre at interi øret er pletfrit f ør opbevaring. Ved opbevaring anbefaler vi, at der benyttes beskyttelsesark mellem gryder og pander for at minimere slid.

This post is also available in: Eng